Christmas!

Då var glada julen slut för i år då.
Det blev en händelsrik och annorlunda julafton.
Inte alls långtråkig som de kan tendera att vara ibland.

Julafton började med en skräckupplevelse... Jag satte mig till bords för att njuta av den hemmagjorda tometegröten vid frukostbordet. Mmmm va gott det ska bli tänkte jag och slevade upp en STOR portion gröt i tallriken och strödde på massor av det jag trodde var kanel och socker, och så mjölken. Då tyckte jag att det luktade lite konstigt, men tänkte inte mer på det. Laddade med första skeden, som jag längtat...
Men vilken chock jag fick när jag fick in gröten i munnen!! Det var inte kanel jag hade strött på, det var THAILÄNDSK CURRY!!



Okej att morsan och farsan lärt sig laga thaimat på sin resa, men curry på julegröten var väl att ta i! Närå, hon hade faktsiskt ställt fram FEL burk. Inte märkte jag det inte. Självklart hittade jag mandeln i den portionen som jag fick slänga. Sen knep brorsan den nya mandeln mitt framför näsan på mig....typiskt.

Sedan fortsatte tokigheterna.
Pappa skulle på skojs skull åka iväg och flugfiska på självaste julafton, mest för att det är fränt, och inget man egentligen SKA syssla med den dan. Jag och Anders hängde med för att ta kort på tomtefar i vadarbyxor. Plötsligt när vi står där vid älven och pappa posar med spöt i handen och tomtemössan på så säger han: - Nämen, jag har fått napp jag! Och mycket riktigt, en öring på 1,6 kg fick han upp!



Full i skratt och många fina kort senare drog jag och brorsan hemåt igen. Pappa kunde bara inte ge sig och stannade en stund till.

Sedan var det Kalle, världens godaste julmat, Karl-Bertil Jonsson och tillsist dags för julklappsutdelningen.


Farsan får tv-spelsratt


Klappar och godis


Jag öppnar paket


Brorsan i sitt nya förkläde


Det sista galna upptåget som hände den här julaftonen var när jag i stilla ro pratade med min vän Susanne på telefon från USA. Jag satt i soffan och betraktade julgranen och berättade hur otroligt himla ful gran vi har i år. Den är gles, avhuggen i toppen, helt platt på ena sidan och har knappt några barr (men lite charmig ändå!).


Ju....jag mena fulgranen

Men det skulle jag aldrig sagt. Helt plötsligt ser jag att den börjar luta, jag skriker rakt ut, mamma trodde det brann nånstans, men det var granen som föll! Crasch, rakt ner i soffan. Kulorna flög åt alla håll och de få barr som en gång satt fast ramlade av. Galet. Ingen var ens i närheten förutom jag som satt längre bort i soffan... Så mitt tips, förolämpa ALDRIG en julgran i dess närhet!

Tack alla snälla för julkapparna och de fina sms:en jag fick!!

(jag ber om ursäkt till de vegetarianer som jag råkade skriva "ha en god jul med mycket skinka" till. Sorry, jag menade såklart mycke gravlax...=)

I valet och kvalet..

Näe, jag gillar INTE att behöva bestämma mig i viktiga framtidsfrågor...

Idag har varit en funderardag. Ska jag flytta? Eller stanna? Ska jag läsa psykologi som jag kom in på? Eller köra komvux igen och hoppas på dietist till hösten? Eller jobba och satsa allt på högskoleprovet? Ska jag tacka ja till studentrummet i Uppsala som jag ligger etta på imorgon? Eller ska jag först se om jag kommer in på kostvetenskapen i andra urvalet? Ska jag verkligen ha en till vinter i rad utan snö och skidor? Eller ska jag stanna, åka skidor och umgås med mina kära vänner lite till? Bläääää. Crap.

Det hade varit så enkelt om jag kommit in på min dietistutbildning i Uppsala som varit mitt mål i livet ett bra tag nu. Hela hösten har jag kämpat. Då hade valet inte varit svårt, jag hade dragit direkt. Nu är jag 20:e reserv, har hamnat i nån sorts mellanvariant. Jag har kommit in i Uppsala, jag har boende, men det är inte den utbildning jag egentligen VILL läsa. Skit.

What to do?

Snart är det bara upp till min "magic eightball" att bestämma, eftersom deadline är imorgon...=)

8 ball

Lusselelle...

Idag var det stora lussekatts-bakardagen, husmor som jag är! 
Å jag kan säga att det har typ tagit hela dagen också..
Men det var det värt, blev mycket fina och supergoda!

 lussekatt1

lussekatt2

Det enda som nu förstör stämningen är skitvädret.
Det kommer faktiskt nånting från himlen just nu, man skulle kunna tro att det är snö.
Men icke. Det SPÖREGNAR och är 5 plusgrader... Det är förebanne mig den 11 december!
 
VAD ÄR DET SOM HÄNDER I VÄRLDEN!?!?
Jag som längtat till den här julen så himla mycket. Var ju på Nya Zealand förra julen och längtar efter den vita mysiga julen hemma, men det här..? Näe ni, då har jag hellre 25 grader varmt och sol på julafton.
Pust.

Advent nr två

Andra söndan i advent, blir det ANDRA ljuset tänt! (mycket viktig vers så här års)
Jag har ännu inte hittat våran ljusstake, så några adventsljus brinner inte i huset än så länge...

Det har varit en lugn helg. Efter att ha jobbat på dagis i tre dagar, så var det riktigt skönt med lite ledigt igen!
Fredagskvällen bestod först av basket i sporthallen med Karin. Skitspännande match som Jämtland tillslut vann med 3 poäng! Kanon. Sedan hängde vi med Morgan och grabbarna och kollade på "The Village", en bra men rätt så annurlunda film. Vi mumsade på en äppelkaka och Karin fick en järnljusstake i huvudet. Aj aj aj.

Igår lördag var jag och Karin på stan för att handla julklappar. Sune bjöd oss på fika, mycket trevligt. Hälsade även på Morgan som delade ut ballonger på torget! Sen åkte jag hem och bakade KNÄCK. De blev helt perfekta, ni vet sådär hårda först, och när man tar dem i munnen så smälter de och blir alldeles lagom sega. MUMS. På kvällen var det tårtkalas med glögg hos Morgans vän Johannes som fyllde år.

Idag har jag STÄDAT HUSET (just det morsan!) i tre timmar. Det var rätt skitigt faktiskt. Värst var nog när jag hittade en philadelphiaost i kylen som nästan vuxit sig ur kartongen.. Det rann ut någon röd vätska ur den...Uuäck. Vågade inte ens kolla på bäst-före-datumet. Men nu är det iallafall skinande rent i HELA huset! På eftermiddagen åkte jag och Karin (mycket Karin nu! =) till julmarknaden på Jamtli. Mysigt var det, men inte den rätta julkänslan eftersom det inte finns någon snö. Eller jo, vi såg en snöhög täckt med grus. Thats it. Gott med glögg iallafall.

Snart är det träning..

Det var allt från mig idag. Tack och adjö.

Tipptopp

Idag är en toppendag.
Jag säger som min vän Karin, humöret är på topp!
En sån här dag som ALLT bara är SÅ bra.

Var nyss på veckans fredagsfika med Johanna och Karin på ett skitmysigt café.
I typ två timmar satt vi och myste inne i värmen, mumsade på skitstora laxmackor, surplade caffe latte och bara pratade om allt mellan himmel och jord.
Jag ÄLSKAR fredagsfikat med er!

Vi har planerat lite aktiviteter framöver. Skitbra eftersom jag inte gör NÅNTING på dagarna!
Imorgon är det lagfest för oss fyra tanter i laget.
Kommer innehålla bland annat glögg, mat och mint-bailys (hur fasiken stavar man till det? Har försökt alla varianter?? Hjälp mig nån!)
Kan iallafall bli hur kul som helst.

Sen kommer vi att dra på en handla-julklappar-och-annat-nödvändigt-resa till storstaden Sundsvall inom några veckor. Kul kul.

Får man ha det så här bra?! Nu är en sån där period när jag kan göra PRECIS vad som faller mig in. Har ett helt hus för mig själv, bil, all ledig tid i världen, och samtidigt trillar studiemedel in på kontot.
Jag har det för bra just nu!

Nu ska det pyntas lite adventsprylar i huset, så morsan blir nöjd! Haha.
Tjao.