Sverigesemestern

Man ska inte underskatta vårat härliga Sverige så här i sommartider. Har precis kommit hem från en Svergisemester som hette duga! Det var jag, Mogge och ett tält. Vi var ute och for och flängde runt  i åtta dagar och hade det hur gött som helst.

Resan började klockan 06.02 den 20 juni med tåg från Östersund. Vi satt och sa att det här kommer förmodligen bli en galen semester. Och det tog inte länge förrän vi lyckades med något oväntat och ganska crazy. Jag kan nämna att vi inte borde klivit av tåget i Gävle för att köpa dricka... 

Hela historien in i minsta detalj finns att läsa på
brorsans blogg i inlägget "År jag släkt med henne?". Hehe.

 

Väl framme i Stockholm tog vi oss en sväng på stan, käkade lunch och hann med en kopp fika innan bussen gick mot Nynäshamn. Därifrån gick färjan till Gotland! Klockan 19.10 var vi äntligen framme på ön, vi hämtade en liten pytteliten hyrbil och drog ut till havs. Där tältade vi, kvällsbadade, hällde ut rödvin på min filt och bara mådde gott. Nu var vi verkligen på semester!

   

Dagen efter tog vi oss in till Visby och strosade runt ett tag. Guuud vilken härlig stad! Smala kringliga gator med små mysiga affärer och restauranger som smyckades med blommor i alla färger innanför de maffiga murarna. Vackert! Sedan stötte vi på gänget från Örebrotrakten som vi skulle fira midsommar med! Kul att återförenas med mina gamla vänner från min resa! Tog sen bilen till Tofta där festen skulle hållas dan där på. På kvällen tog hela gänget på nitton personer in till VIsby och käkade supergott på "Munkkällaren", restaurangen brevid utestället "Gutekällaren". Vinkade även till "the Poodles" som stod och fläktade sina långa kalufser några meter från där vi satt.


    
 

Sen var det dags för midsommarafton! En sån galen dag! Kristin och Anna (festfixarna) hade styrt upp en herrans massa lekar och aktiviteter som pågick hela dagen. Först var vi på stranden och sen fortsatte festligheterna hemma hos Kristin. Sillunch, jordgubbstårta, snapsar, snapsvisor, grillning, olika uppdrag att utföra och musiklekar var några av ingredienserna för gänget på nitton personer. Vad mer kan man begära!?! Det var hur kul som helst. Kvällen avslutades med skattjakt och sedan allsång med gitarrkomp i partytältet. Den ljudnivån som var där inne går knappt att beskriva... =)

     
   

Dagen efter var rätt seg, inte helt oväntat. Vi lyckades iallfall ta oss in till Visby och käka glass i en gigantisk glasskiosk nere vid hamnen. Inte vilken glass som helt, utan midsommarglass! Paahaha. Tror ni man blev lite chockad när man såg den där smaken?! Galet värre.



Dagen därpå var det dags att lämna ön. Vi sa hejdå till våra Örebroare och drog in till Stockholm. Sen var det raka spåret ut till Viktor och Elin i Viktors stuga i skärgården. Där spenderades några härliga dagar med att sola å bada från klipporna, åka båt, försöka åka wakeboard (!) och äta massa god mat. Hur nice som helst. Sverige är fantastiskt!

   
    
  

Innan vi skulle bege oss hem till Norrland igen tog vi en sväng i Uppsala. Där bjöd vi brorsan på middag (tyckte att han var värd det efter hans hjälpande hand i tågincidenten..=) och kollade på "Pirates of the Carrabian 3". I torsdags tog vi sedan en sjutimmars bussresa hem till kära Östersund!

PUH! Det var den semestern. Nu har jag bara 3 veckor kvar innan jag börjar jobba.. Vad ska man hitta på under den tiden mån tro!? Äh, det visar sig. Hej hej

Looking back..

Lite sent om cider (?!) kommer här en liten uppdatering om vad som skett i min lilla värld de senaste veckorna. Jag har nu haft sommarlov här i Östersund i 17 dagar och tiden rusar förbi som aldrig förr. Har inte direkt haft fullt upp de här dagarna, har mest bara slappat och haft det bra. Men lite har jag hunnit med iallafall.

Här kommer ett litet axplock av höjdpunkterna.


Kanottur med massa brudar i Hårkan, söndagen den 3 juni. En sån härlig dag! Vi började dagen med att kantra i det 13 gradiga vattnet, så hade man det gjort! Stannade längs älven för att grilla korv och sola i värmen, mycket nice.

               


Nationaldagen den 6 juni firades med jordgubbstårta och kubb. Inte dåligt.

     


Fredagen den 15:de juni hade vi en drinkkväll med tjejerna som var utöver det vanliga. Cocktails (av alla möjliga varianter av alkohol- och groggvirkesdrycker) i fina glas med frostad kant, snittar, annat snacks, oliver, krossad is, lime och stjärnfrukt var några av ingredienserna under kvällen. En RIKTIG drinkkväll helt enkelt. Hur skoj som helst. Sen hade vi också några roliga spel att underhålla oss med. Faaantastiskt kul, inte minst inslagen av dramatisering av "Die Mauer" och de tappra headbanging försöken...!

                         


Den här helgen avslutades sedan med lite turistande i stan tillsammans med svärföräldrarna. Avslutar mitt ptpurri med en bild över Storsjön och fjällen! Men guud så vackert.

image372



 

Oh..my..god!

VILKET FAAAANTASTISKT VÄDER!

Jag lämnade Uppsala i fredags, men var har jag hamnat?
Det är 27 grader (I SKUGGAN!) och klarblå himmel varenda dag!
Kan ju banne mig inte vara Östersund, då hade kallblåsten gjort sitt.
Näe fasen, tror jag hamnat i Spanien eller nått liknande.
Så här varmt i en heeel vecka i Östersund?
Näe, jag tror inte på det.
Galet är ordet.
Och UNDERBART!

Inte nog med det.
På självaste nationaldagen imorgon onsdag verkar vi få det VARMAST I LANDET! 
Det händer inte ofta ska ni veta..
Voj voj! 

image343
Sverigeväder onsdag 6/6 2007

Dagen ska firas med jordgubbstårta med mina kära vänner.
I love summer!