Strömming-å-jordgubbskalas!

Hade finbesök av två föredetta korridorare häromdagen, Mariela från Honduras och Sarah från Hong Kong. De skulle komma på fika! Sarah åker tillbaka till Hong Kong på måndag, och när hon kom sa hon "I brought something". Hon tog fram en burk surströmming ur en plastpåse. "Can you help me open it, I want to try before I go home..."

Oh no, tänkte jag i det tysta, "Hehe, of course I will help you!" sa jag. Vi gick ut på parkeringen utanför huset och jag öppnade min allra första surströmmingsburk. Fast jag har ju sett morsan göra det ett antal gånger i mina dagar, så det gick galant. De två utbytesstudenterna blev minst sagt chockade av den outhärdiga stanken!


        
     


Men trots stanken provade de båda lite av strömmingen på varsin bit Falu Rågrut. "No, no, NO" var Marielas betyg på smaken. Sarah som är den mest positiva människa jag träffat, sa att det inte var så farligt, "but it was not good..". Roligt ändå med en utbytesstudent som verkligen vill prova på att göra allt som vi gör här i Sverige. Det är inte alla som är så! Det var även hon som alldeles i början av sin vistelse stack in huvudet i mitt korridorsrum, höll upp ett paket Mamma Scans köttbullar och frågade "Excuse me, how do I cook these?"

För att försöka få bort surströmmingssmaken i deras munnar högg vi in på jordgubbstårtan nummer ett, gjord av me myself. Den var sjuuuukt god, jag e riktigt nöjd. Ser den inte heeelt fantastisk ut?

(Jasså du känner igen tårtan? Den finns på framsidan av Buffé =)


Nu har jag en veckas ledighet! Nästa, Ösund!

...noooo!

ja.....jaa.....JAAAADÅ......snart......bara 2 minuter kvar......jadå.....nej inte så....stoppa honom.....NEEEJ.....NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄEEEJJJEEE!!

Det kan inte vara sant!

2-1, det som var så nära.
Pust.


...här kommer den!

Okej, nu har alla ni läsare där ute (öhh?) tjatat tillräckligt. Här kommer en UPPDATERING som heter duga! Helt enkelt en snabb genomgång på vad den senaste tiden bestått av i min lilla värld.

Vi börjar med the new home.

 
   
Före...


...mitt i... inflyttning på G... Finn ett fel.

   
....och EFTER!Här trivs vi som fiskarna i vatten. Men det går sakta men säkert framåt med färdigställandet. Utsikten kom efter en vecka då de tog bort plasten för fönstren, internet dök upp efter typ 3 veckor och TV-kanalerna är fortfarande riktigt suddiga. Men men, det som väntar på nått gott!

Inflyttningen skulle självklart firas. Vi slog till på självaste nationaldagen, då även Anders fyllde 22. Det blev en hejdundrande fest och till råga på allt var det den varmaste dagen såhär långt in på året. Det var 32 grader i skuggan!

                   En härlig blandning av folk var där och det dracks sangria, sjöngs ja-må-han-leva och minglades i flertalet timmar. Sedan drog vi vidare till BJ för att ta plats på dansgolvet och röja loss rejält.

Denna dag avslutades med en efterfest på plats i lägenheten. Stora mängder Captain Morgan intogs av vissa och en god sömn på luftmadrass valdes istället av andra. Tio pers var vi som sov i vår lilla tvåa, rekord! Attans att jag inte dokumenterade detta. Rolig syn vill jag lova!


Annars då?
Jo det var ju finväder, å då menar jag kanonväder. Kom lagom tills vi lämnat in vår c-uppsats (wiihii!), och stannade i typ tre veckor. Under den här tiden hann man med många timmar i solen, en hel del glassar och två dopp i Mälaren! Här kommer några av dessa tillfällen som fångats på bild.

 
Jag och Mathilda picknickar i Vårdsätra. Fantastiskt!


 
Jag å morsan gjorde stan och mådde gott i skuggan i Stadsparken.Jordgubbar med mjukglass under ett träd vid ån med mina ÖrebrotjejerGrillfest, kubb och Corona på Mathilda och Knuttes inflyttningsfest!


   

Mitt i allt detta hann vi med en flugfisketur med hela famljen Lisspers i Lungsjöån i Dalarna. Min fiskelycka uteblev dock, trots många fina försök... =)Nu har regnet och kylan återvänt, precis i timing med att jag började jobba med mina kalkonprodukter på heltid.
So thats abuot it.

Nöjda med den tillbakablicken??!