Inspiration #1

Här kommer lite matinspiration för alla er som inte vet vad ni ska äta!

Jag satt och läste i boken "Vad ska jag äta?", en bok som vi ska läsa på kursen. Där står allt man ska äta ofta, ibland eller helst inte överhuvudtaget. Mycket inspirerande bok. Under tiden jag läste kom jag att tänka på att jag inte ätit potatis på flera veckor, och det ska tydligen vara en "basvara" i kosten som ska äta rätt ofta.. Så jag tog slag i saken och inhandlade lite päror på Folkes Livs till lunch.

Detta blev resultat, GRYMT gott OCH nyttigt tro det eller ej!



Jag ugnsbakade skivor av potatis och äggplanta i ugnen med olivolja, salt och franska örter (på burk) i 20 min. Till det keso och en hårdbrödmacka med skinkost bara för att få lite kött!! Fantastiskt.

Nästa gång ska jag nog äta en kycklingfilé till istället för skinkosten.... var inte allt för mättande nu. Detta rekommenderas verkligen! Gott, enkelt och nyttigt!

Snart ska jag och mina norrländska polare på "recce-mottagning" på Norrlands nation. Det ska bli skoj. Det väntas gratis mat och rödvin. Finfint.



This is me. Observera mina fjärilar i bakgrunden.

Estockolmo

Helgen var helt fantastiskt ultimat bra!!
På fredag mötte jag upp Mogge på tågstationen, ÄNTLIGEN!
Det var skitkul och mysigt att äntligen träffas igen (var en evighet sen sist, alltså närmare bestämt 9 dagar).

Lördag:
- Shopping och lunch i Uppsala
- Tåg till huvudstan kl.16.00
- Tunnelbana till Mogges kompis Helena som vi fick bo hos, snällt!
- FEST hos Oskar på Telefonplan, livat, härlig blandning av dansare från New York, kläddesigners från England och Norge, inköpare från H&M Stockholm osså jag å Mogge! Haha. Fin blandning! Riktigt rolig hemmafest!
- Tunnelbana in till stan kl. 01.00.
- Ajdå många ställen stänger visst 01.00! Oj lång kö till "Medis" på medborgarplatsen..
-  Många skratt åt två assköna bittra britter (grabbar) som frös i sina spetsiga lackskor!
- Titta, Burger King!
- Hamburgare kl. 02.00.
- Tunnelbana hem.

På söndagen tog vi tåget tillbaka till Uppsala vid 12.00. Man var rätt seg så det blev en slappardag med 200 m promenad till ett asiatiskt takeaway-ställe som enda utflykt. Skööööööööönt!
Sen åkte Mogge back to Jämtland på måndag morgon...typiskt!

Igår var det PUBRUNDA!
Mycket trevligt sällskap med folk från kursen och några treor som guidade!
Besökte 3 av nationerna (de som var öppna!) och drack drinkar (4:or)  för 38:- och öl för 19:- stycket. 
Var hemma 01.15, upp 8.00 för kemi-seminarium! Jihaa. Thats life.


Hänt i veckan

Efter ett ihållande pushande från alla håll om lite uppdatering här på bloggen, kommer här ett efterlängtat inlägg!

Ja nu har som sagt det seriösa livet satt igång här i Uppsala. Eller njaa, man har väl inte riktigt fått igång plugghjärnan än men ändå. Har kört igång med både kemi och fysiologi och det går framåt i en rasande fart. Skoj iallafall att det finns lite kemi-kunskaper kvar som sakta kravlar sig ur hippocampusen...!!

Nog om plugget.

Jag har umgåtts en del med ett gäng roliga tjejer från diverse håll i landet t.ex. Sundsvall, Eskilstuna, Gällivare o Kalix. En skön blandning helt enkelt. I måndags var vi på en av alla typ hundratals biosalonger i den här stan och såg "Deja vu" med Denzel Washington. Grym film! Finurlig, tänkvärd och spännande film som jag rekommenderar.

deju vu

Galet med den här kylan. Här tror man att man flyttat till den varma södern, men icke. I onsdags kväll var det -17c och jag höll på att frysa låren av mig eftersom jag varken har långkalsonger eller täckbyxor här. Vi har säkert 2 dm snö och det är superfint! Får se hur länge den stannar.

 

From my window on Rackarbergsgatan

Annars har jag fajtats med min cykel en hel del under veckan, den vill inte riktigt samarbeta. Hade lite luft i framdäcket och slog till på en cykelpump på Claes Olsson. Men när jag skulle pumpa däcket lyckades jag på nått vis istället pumpa UR ännu mer luft. Crap. Nu är däcket helt platt, skittrögt att cykla och snart måste jag inse att det nog är punka... Utan cykel i den här staden blir man nästan invalido.

Igår kväll hängde jag med min snälla kusin Elin och min gamla vän Viktor som numera är mina grannar. Vi tog en välbehövlig sväng till Ica Maxi och storhandlade först, och sen åt vi massa cookie-glass hos Elin. Mycket trevligt med lite släkt i närheten!

Idag var det skola från 8-12 och sen en låååångfika med Jenny och Sara-Maria på Ovandahls, ett mysigt fik i stan. Nu går jag mest och väntar på att tiden ska gå och bli 22 (rim!) för då kommer Mogge på besök! Jiihhooo! Kul både att såklart träffa honom och visa honom mitt nya hem, men också att få mumsa lite på hjortronsylten som morsan skickat med...=)

Imorgon blir det inflyttningsfest hos Mogges kompis i Stockholm om planerna går som planerat. Ska bli roligt det.

Thats all from me.
Over and out.


Vinter!?

Jaha!
Ser man på!
Vintern har till och med kommit hit till Uppsala!
Trevligt.
-2 grader marken är vit.
Synd att det är långt till slalombackarna...!

Här är utsikten från mitt ena fönster NU!



Det här är min orkidé!

orkidé

Nu snart...

...sätter mitt nya liv igång!
Närmare bestämt på måndag.
Då är det fysiologi, anatomi och kemi för hela slanten.

Detta har hänt.
Var på introduktion på min kurs Kostvetenskap A igår fredag, som är dietisternas första kurs (vill ju gärna komma in på programmet, men vet inte vilken reservplats jag ligger på såhär efter uppropet). Det var ju skojigt att se klassen, en blandad kompott när det gäller personligheter, när det gäller kön var det inte lika blandat, 3 killar och 37 tjejer...! Dessutom var det en hel del 87:or, shit nu kände man sig gammal i gemet igen. Vi fick massa information av en av lärarna om schema och litteratur och massa annat. Skönt att det inte är bara jag som oroas lite över den första kemi-delen =)

Brother kom sedan på besök och fick sig en välbehövlig kaffe från min eminenta kaffebryggare på rummet (tack Karin!) efter en hård vecka på ÅreSkiweek.

På kvällen var det mini-nollning dvs vi träffades i stan för att förfesta ihop med tvåorna, lekte lite roliga lekar (jag älskar lekar jag!) och drog sedan vidare till ÖG:s (Östergötlands nation). Själv är jag ju självklart med i Norrlands nation, man vill ju inte svika gamla Norrland! Haha. På ÖG:s var det iallafall livat, en massa folk och intressant musik. Efter några tequila-shots med två hårda norrlänningar i klassen så var man igång!



Superkul att lära känna klassisarna. Många trevliga personer! Vi hade riktigt skoj och stannade tills stängning. Sen blev det pizza i stan. Man måste ju passa på innan man lär sig hur man ska äta tänkte vi! Haha.



Idag vaknade jag 12.10. Är lite segt idag kan man säga. Men det var det värt! Nu har man invigt utelivet här i stan. Galet och roligt! 

Har beställt literatur på internet för 850 pix, plus ett kemi-kompendium (1,5 cm tjockt) för 130:- som läraren sålde igår. Oj oj, snart börjar det bli seriöst...


My new HOME

Jag har flyttat hem!
Eller åtminstone till min födelsestad, Uppsala.
Efter två dagars planerande, inhandlande, kånkande, svettande och ihopmonterande av möbler med mor och far har jag nu mitt nya hem färdigt för inflyttning!!
Här kommer ett potpurri på mitt nya rum!

rum4

rum1

rum2

rum3

Det har väl inte undgått någon att mitt tema är brunt/rosa.
Jag e skitnöjd. Här kommer jag trivas som fisken i vattnet!

Läget är helt perfekt. Det tar max 10 min att gå och 2 min att cykla in till Uppsala centrum, jag bor i en liten mysig korridor med 2 tjejer och 2 killar som verkar vara mycket trevliga, jag har 50 m till en pizzeria och 70 m till en Ica-butik (närmare än jag har till soptunnan!! Paha!) och ca 10 minuters cykling till skolan.

Perfekt!

Hjärtligt välkomna att hälsa på!


Hej!

Hej hej.

Nu var det vekligen LÄNGESEN det kom nått nytt på den här bloggen. Måste vara för att man haft så fullt upp den senaste tiden........NOT (citat: Borat)

Detta har hänt:

27 december - Ett försök att bränna bort julmaten på spinning = spyfärdig och såg blåa stjärnor (kroppen var inte riktigt beredd på fysisk aktivitet efter julhelgen)

På kvällen - Skulle göra nått crazy, slank in på Saw III på bio, vilket var den dummaste idé jag nånsin kommit på. Sorry Mogge, du får välja film framöver...=)

28 december - Suss kom hem från staterna! Jihhoo! Järngänget mötte upp henne på tågstationen! Se fin bild och övrig info på
select.webblogg.se

31 december - NYÅRSAFTON I ÅRE! Först slalom för första gången på 2 år!! Fantastiskt trots att det var en halvtimmes kö till varje lift och att föret inte var det bästa i alla pister. Men guuuud va glad jag var att äntligen få sätta på mig pjäxorna. Som jag längtat.

Kvällen firades hos familjen Husberg i Björnen i Åre. Mycket trevligt! Jag, Suss och Mogge drog vid 23 in till byn, var på fest, skålade på torget, dansade som galningar på "2rum & kök", åt kebab och umgicks med en intressant person vid namn Filippe... Underhållande kväll måste jag säga. Läggdags 04.50.

4 januari 2007 - Ett nytt försök att komma i form. Jag och Suss gick på Body Pump. Nu jäklar ska det byggas muskler tänkte vi, och tog i som bara den... Inte det smartaste vi gjort om man säger så. Nånting hände i allafall i de stackars musklerna, har haft träningsvärk som ALDRIG förr i varenda muskel. Har inte kunnat röra mig normalt sen dess. Illa, när det nu är fyra dagar sen.... Aj aj aj.

6 januari - BESKED! Jag som laddat för att läsa Psykologi A i Uppsala i vår, men fick nu det andra urvalet på min ansökan. Jag kom in på kursen Kostvetenskap A!!! Har ju egentligen satsat på Dietistprogrammet, men detta är deras första kurs! YES! Nu får jag läsa det jag vill! Allt jobbigt komvux-plugg i höst har lönat sig! Jippi! Så nu drar jag ner till Uppsala den 17 januari! Spännande som bara den.

På kvällen var det partaj hos Kakan och Joel. Kanonkul förfest med diverse galna påhitt, bl.a. Spiderman-kyss-look-alike. Haha. GRYMT! Drog vidare till Lerkan där det var skoj ett tag, men blev lite halvsegt mot slutet. Åt kebeb och tog sen taxi hem.


Foxtrot för fulla muggar

7 januari - En dag i mycket lågt tempo. Pratade med Gabbsan i telefon som satt och väntade på planet till Barcelona! Ha det så himla gott nu, så kommer vi och våldgästar i vår!

8 januari - Idag. Eh ja, jag sov till 11.15, dvs 12 timmar. Dags att försöka minska på den nattliga sömnen tror jag, man ska ju snart bli seriös!


PUH! Thats it. Bye bye, äppelpaj