Myspyshörna

Så här ser ett av hörnen i våran lägenhet ut i den allra mörkaste tiden på året.Inte för att man kanske hänger just där så ofta, men det ser iaf MYSIGT ut =)
Snart blir det dock förändring i den här delen, för snart ska juldekorationerna upp.
Julstjärna, ljusstake, julkulor... Gaaaah jag längtar som tusan.Kanongod middag!

Det dyker upp alldeles för lite middagstips på den här bloggen tycker jag.
Det ska det bli ändring på NU!

Ni vet dom där dagarna när man kommer hem, är skithungrig och inte känner för att äta mackor/fil/gröt/snabbmakaroner och annat som går fort att tillaga till middag, och istället vill ha något nyttigt OCH snabblagat.. Vad gör man då? Jo det ska ni få veta nu.

Här kommer mitt egenkomponerade recept på:

Bönsallad med supergod vinägrett

1 burk Bönsallad med matvete (Zeta)
1 avokado
en bit vitkål
bladspenat

½ dl olivolja
1 tsk fransk senap
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
salladskrydda

- Skölj bönsalladen och bladspenaten i durkslag.
- Skär avokadon i bitar, hyvla vitkålen med osthyvel eller skär den med kniv.
- Skaka ihop olivolja, senap, balsamvinäger och kryddor till vinägretten.
- Blanda ihop allt. Klart!
- Servera med grovt bröd, leverpastej och lättmjölk så blir det en komplett måltid.

  
Bönsalladen ser kanske inte alltför upphetsande ut, men jag kan lova att den smakar lovely. Jag hade ingen bladspenat, men med det blir det lite roligare färg på maträtten!


Bönor äter de flesta människor (inklusive me myself) på tok för lite av. De är både proteinrika, fulla med fibrer och bra val ur miljösynpunkt. Det fina med den här färdiga bönsalladen på burk är att just blandningen bönor/matvete utgör ett fullvärdigt protein, dvs att alla de proteiner som kroppen INTE kan tillverka själv finns där i burken. Kanonbra.


Smaka på den ni!

I love photos

Woiiiihiii.
Nu har jag varit på första fotokursen med min nya vän systemkameran. Åh va det var kul! NU börjar jag förstå lite bakgrunden till det här med fotografering! Äntligen! Det är verkligen något jag velat lära mig länge länge. Så länge jag kan minnas faktiskt. Det var inte för intet man valde Bild/Media när man skulle börja högstadiet (vilket kanske inte riktigt levde upp till förväntningarna)!

Ska absolut inte lägga upp några bilder som jag lyckades ta på kursen. Det är bara blaj alltihop, men det var ju för att man skulle lära sig ställa in alla funktioner, vilket inte är det lättaste. ISO hit och bländaröppning dit. Mesta tiden gick åt till att läraren fick springa runt och hjälpa folk hitta knapparna.. Inte lätt när alla hade olika märken på kamerorna.

Det roligaste på hela kvällen var när vi skulle få våran "hemläxa" till nästa vecka. En av uppgifterna var att ta "hoppkort alá Stina Dabrowski". HAAHAHAAha. Jag kunde inte hålla mig för skratt och inte vara tyst för den delen heller. Jag ÄLSKAR hoppkort och har både tagit och varit med i en hel del sådana (nån som känner igen det!?), vilket jag var tvungen att berätta. Läraren, som självklart jobbar som fotograf, sa att han alltid tar hoppkort på brudpar som han fotar på bröllop! Japp, jag och fotografen, vi tänker likadant vi!

Självklart var jag tvungen att leta reda några av dessa gamla godingar från förr. Enjoy!                   


      Rain to open up

Måste berätta om en rolig händelse som hände igår när jag jobbade i Saluhallen och krängde kaffe/te/choklad. Det kommer fram en tjej och pratar härlig australiensisk engelska och ska köpa en kaffe. Ute är det värsta ovädret, det stormar och regnar snöblandat och är bara ett par grader varmt. Jag som inte kan hålla mig från att prata engelska, speciellt med de som har så härlig dialekt, börjar kallprata lite om vädret och vad hemskt det är.

Då säger hon [läs med aussie-brytning]:
"I have been here in Sweden for two month now, and I have noticed that swedish people doesn´t like to smalltalk very much, UNLESS there is something wrong with the weather! Then they get really talkative and can start a conversation with anyone.."

Haha. Jag kunde inte hålla mig för skratt. Hon har SÅ rätt! Vädret är en riktig ice-breaker och först när vädret är annorlunda kan man prata med vem som helst. Tristare folk får man leta efter.

Sen fortsatte hon:
"...and I think I know the reason for this. It´s because in bad and cold weather they would like to have someone to cuddle with! That´s why they open up to anyone!"Åh. Det var så bra sagt. Det kan inte vara lätt att vara utlänning i detta land så fyllt med enstöringar.