Keso-test

Man har så roligt som man gör sig..

Här kommer ett mycket intressant och vetenskapligt keso-test! Hur skulle man annars kunna veta skillnaden mellan Hallon-keso och vanlig keso med hallon? Helt omöjligt!





Må bäste kesovariant vinna.








Nog ser man lite skillnad i färg alltid, skål A med färska hallon, skål B med färdig kesoblandning!

Testdeltagaren M var helt ovetande vilken av skål A eller B som var vilken.
Med ögonbindel på fick han smaka de båda och beskriva smakerna och känslorna som uppkom.


(ögonbindel för dagen, mogges halvfärdigt virkade mössa)

Resultat
Skål B med färdig hallon-kesoblandning:
- Mycket smak av hallon
- Lite sötsliskig
- Det här måste vara den färdiga varianten

Skål A med färska hallon:
- inte lika söt i smaken
- det här är den med vanlig keso och färska hallon
- den smakar mycket keso men hade nog vart godare om keson inte hade varit gammal..
(ouuuups)




Hmmm... Konstig färg.



När man studerar innehållet i den färdiga hallon-keson så innehåller den förutom cottage cheese och hallon (13%) även socker, stärkelse, konseveringsmedel, naturlig arom, surhetsreglerande medel.

Det fina med den varianten är den fina rosa burken och att 1 kr skänks till Rosa bandet. Men det är nog allt.


Experttestarens slutsats:

När skulle du kunna tänka dig äta keso med färska hallon?

Eh.. jomen nångång som mellanmål. Det var gott!

När skulle du kunna tänka dig att äta färdig hallonkeso?
Aldrig.