Klaga is the shit.

Ja det lönar sig att klaga här i livet!

Jag klagade i ett mail till vår hyresvärd Studentstaden häromveckan att vi har världens äldsta korridor och att massa saker inte bytts ut på århundraden (typ) osv.

Igår kom tre stora starka karlar på inspektion för att syna det jag sagt, och IDAG står det en ny ugn i köket och ett nytt handfat på toaletten! Jippie jejj!


(fint va? Ni kan ju bortse från det skitiga golvet!)


Slutsats: Måste klagas mer här i världen!!

En liten tabbe

Min fantastiska sambo gav mig en fin julklapp i julas, nämnligen biljetter till "Footloose", en dansmusikal som även finns som gammal filmklassiker. Kanonpresent var det, en riktig överraskning! På biljetterna stod fredagen den 1 februari, vilket kändes som om en evighet när man satt där på julaftons kvällen. Men tiden gick och nu är det bara några dagar kvar! Jihoo som jag längtat. En sväng till Stockholm för att gå på musikal, perfekt fredagsnöje!

image519


Nu för några timmar sen satt jag och slöpluggade lite på rummet och lyssnade på radio. Jag har hört förut att de gör reklam för just den musikalen, men den här gången lyssnade jag extra noga. "...Footloose kommer till Stockholm den 20:de februari!"

Hmm vänta nu, vad menar dom. Jag ska ju dit på fredag? Kunde inte förstå vad som inte stämde så jag bestämde mig för att kolla upp det. På biljetterna står det ju fredag 1 februari 19.30... Sökte på Footloose på Ticnet istället, och vad ser jag..


JO ATT FOOTLOOSE DEN FÖRSTA FEBRUARI GÅR I GÖTEBORG!!!


Bra jobbat grabben. Du har alltså köpt biljetter till en musikal på västkusten!! Great. Biljetterna kan inte återköpas.. Inge fel på Göteborg, bara att nu finns INGA tågbiljetter kvar dit den dagen, flyga är svindyrt och jag börjar jobba på lördag förmiddag.

Sikken tabbe. Lös den om du kan!

Jag vägrar!

Planerade igår kväll att jag skulle vara lite seriös och ta en morgonpromenad innan skolan idag.
Ställde klockan på 7.00 (börjar 9), och hoppade piggt upp.
När jag drar upp persiennen och tittar ut tänker jag bara: NÄE JAG TOTALVÄGRAR!!
Det spöregnar OCH stormar, och termometern visar 1,6 grader.
USCH OCH FY!
En sån här dag är det tillåtet att ge upp alla sina utomhusplaner.

Jag bestämde mig för att ta en lång och god frukost istället.

I två dagar har det faktiskt varit lite snö i stan. Halleluja moment, ljust och fint.
Då passade jag på att använda min nya mössa som jag stickade klart i helgen!
Den e rosa och har en tofs.

image518

Minne av en måltid..

När jag var 21 år åkte jag ut och reste runt i världen i ett halvår. Jag besökte bland annat Nya Zeeland där jag först arbetade i en lunchrestaurang ett tag, köpte sedan en bil och reste runt i det fantastiska landet i två månader. Det var jag, min bror och hans två kompisar i en blå Toyota Camry. Vi åkte runt, hittade på roliga saker och bodde i tält längs vägarna. En resa jag aldrig kommer att glömma!


När det gäller maten på Nya Zeeland så är det självklart inte riktigt som man är van vid här hemma i Sverige, och eftersom vi bodde i tält och lagade all mat på ett risigt gasolkök så blev kvaliteten inte den allra bästa. Oftast blev det ris eller pasta med köttfärs eller kyckling och ketchup eller sweetchilisås. Grönsaker var besvärligt med vårt lilla utbud av skärbrädor och vassa knivar, men någon gång ibland lyxade vi till med lite tomater och gurka. Vatten hade vi i dunkar och plastflaskor. Vi fyllde dessa på bensinmackar längs vägarna, och det var en överraskning varje gång om vattnet skulle smaka jord, järn, gräs eller något annat. Det var inte alltid helt lätt att få plats med våra fyra stora ryggsäckar, tält, madrasser, mat och köksutrustning i bagageutrymmet på bilen. Ett riktigt pusslande varje gång vi skulle röra på oss. Plastdunkarna med vatten var något man fick trycka in och sedan snabbbt stänga igen bagageluckan för att de inte skulle ramla ut. Att sedan efter att ha hittat en passande tältplats börja packa ur bagaget, sätta upp tält och få igång matlagningen var ett helt projekt. Trots att jag var ensam tjej så delade vi alltid på sysslorna lika mellan alla.


Den här middagen som jag tänker berätta om började med att vi som vanligt handlande på mataffären Packn'Save. I veckor hade vi alla längtat efter korv, helt vanlig korv. Jag äter inte speciellt mycket korv hemma i vanliga fall, men gud vad jag längtade. Vi blev så lyckliga där vid kyldisken när vi hittade ett paket, som vi trodde var prinskorv. Vi åkte ut till tältet ute på en öde tältplats och började laga. Eftersom vi bara hade ett gasolkök, som förövrigt var det absolut billigaste vi kunde hitta, så tog det lite tid att laga mat. Ofta hann det bli mörkt ute och man var riktigt hungrig innan vi tillslut kunde sätta oss på våra liggunderlag och äta. Vi började alltid med tillbehören, den här gången makaronerna, eftersom det inte gjorde något om de hunnit bli kalla när resten var klart. Det dumma med vårt gasolkök var att temperaturen aldrig blev högre än att vi kunde sjuda makaronerna, så det tog lång tid och de blev alltid geggiga i konsistensen. Sedan skulle vi steka korvarna. Det började vattnas i våra munnar när vi slängde i dem i den heta pannan. Till att börja med fräste de som vanligt, men vad hände sen? Jo de här korvarna var inte till för att stekas. De sprack en efter en med en knall, och en grå massa likt pölsa började välla ur de små korvskinnen. Dessutom luktade de något otroligt hemskt illa att jag knappt vågade smaka och allra minst veta vad som var i dem. Det var garanterat inte vanliga prinskorvar. Vrålhungrig som jag var fick jag nöja mig med geggiga makaroner och ketchup... Inte konstigt att gick upp ett antal kilon under resan!


När jag en månad senare anlände till Sverige igen, hade jag i förväg beställt stuvade makaroner och falukorv av mamma. Så gott har det aldrig varit med korv, varken före eller efter min hemska korvincident på Nya Zeeland!



Bara så att ni vet.. PUSS!


Sthlm tur och retur

Idag har jag varit ledig!
Jag bestämde mig för att åka till Stockholm och ta en kopp fika...

Sagt och gjort så fikade jag (med min barndomsvän Susanna) på ett litet mysigt café i Gamla stan, 
svängde förbi Mogge och Alex på deras jobb, samt strosade lite på stan.

Är det inte lyxigt att kunna ta en liten sväng till Stockholm bara sådär?!
Det tyckte iaf jag, det var därför jag var tvungen att bara göra det.

image517

Mycke ska man...

...vara med om här i livet..! Hoj oj oj.

För att göra en lång historia kort kan jag berätta att jag har haft lite otur med min gamla cykel den senaste veckan. Det började med att slanglåset helt plötsligt GICK AV. Bra lås. Det gjorde att jag fick börja använda det gamla rostiga låset som sitter där bak istället.

Dagen därpå fick jag punka på bakdäcket på vägen till skolan. Lite sen som vanligt och tjurskallig så cyklade jag vidare ändå. Stannade efter halva vägen vid en cykelpump, men när det bubblar regnvatten ur slangen så går luften ur rätt fort märkte jag.. Jag lämnade på eftermiddagen in cykeln inne i stan (skitbra ställe, 90:- och klart på ett par timmar) och hämtade hem cykeln dan därpå (då jag förövrigt glömt plånboken hemma så jag fick låna cash på jobbet innan).

ÄNTLIGEN EN HEL CYKEL, tänkte jag och cyklade gladeligen hem i regnet.

Detta var igår kväll. Imorse när jag äntligen skulle få cykla istället för gå till skolan, så var min ENDA cykelnyckel spårlöst försvunnen!! Jag kunde inte förstå vart den tagit vägen. Jag har den ju ALLTID i jackfickan när den inte sitter i cykeln.. Jag letade i en kvart (till och med i kylskåpet), men gav sen upp och fick än en dag promenera och komma svettig och 25 minuter sent till skolan...puh!

När jag kom fram till skolan ser jag Sara i klassen och ska precis berätta hur förbannad jag är för att jag tappat bort min enda cykelnyckel. Samtidigt drar jag av mig mössan, och vad flyger inte ut och plingar till på backen bredvid mig, om inte NYCKELJ*VELN!

Det är så typiskt mig att råka ut för en sån grej. Hur i hela fridens namn hamnade den där? Hur lyckades jag sätta på mig mössan med nyckeln däri och ha den på mig under hela tiden jag letade den, utan att märka ett smack?

Jaa det är sådana frågor vi aldrig kommer få svar på..

Jajja, samtidigt som all denna cykelröra så har jag varit på jakt efter en färsk hel kyckling. Har misslyckats totalt fram tills idag. Så nu står den där i ugnen och gottar till sig.

Det kanske börjar ordna upp sig trots allt!

image516