Kanongod middag!

Det dyker upp alldeles för lite middagstips på den här bloggen tycker jag.
Det ska det bli ändring på NU!

Ni vet dom där dagarna när man kommer hem, är skithungrig och inte känner för att äta mackor/fil/gröt/snabbmakaroner och annat som går fort att tillaga till middag, och istället vill ha något nyttigt OCH snabblagat.. Vad gör man då? Jo det ska ni få veta nu.

Här kommer mitt egenkomponerade recept på:

Bönsallad med supergod vinägrett

1 burk Bönsallad med matvete (Zeta)
1 avokado
en bit vitkål
bladspenat

½ dl olivolja
1 tsk fransk senap
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
salladskrydda

- Skölj bönsalladen och bladspenaten i durkslag.
- Skär avokadon i bitar, hyvla vitkålen med osthyvel eller skär den med kniv.
- Skaka ihop olivolja, senap, balsamvinäger och kryddor till vinägretten.
- Blanda ihop allt. Klart!
- Servera med grovt bröd, leverpastej och lättmjölk så blir det en komplett måltid.

  
Bönsalladen ser kanske inte alltför upphetsande ut, men jag kan lova att den smakar lovely. Jag hade ingen bladspenat, men med det blir det lite roligare färg på maträtten!


Bönor äter de flesta människor (inklusive me myself) på tok för lite av. De är både proteinrika, fulla med fibrer och bra val ur miljösynpunkt. Det fina med den här färdiga bönsalladen på burk är att just blandningen bönor/matvete utgör ett fullvärdigt protein, dvs att alla de proteiner som kroppen INTE kan tillverka själv finns där i burken. Kanonbra.


Smaka på den ni!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Ser man en blivande dietist månne? :)

2008-11-20 @ 14:56:59
Postat av: Jojo

Oh yes indeed! Hehe.

2008-11-20 @ 15:53:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback