Här kommer ett mycket intressant och vetenskapligt keso-test! Hur skulle man annars kunna veta skillnaden mellan Hallon-keso och vanlig keso med hallon? Helt omöjligt!

Må bäste kesovariant vinna.


Nog ser man lite skillnad i färg alltid, skål A med färska hallon, skål B med färdig kesoblandning!
Testdeltagaren M var helt ovetande vilken av skål A eller B som var vilken.
Med ögonbindel på fick han smaka de båda och beskriva smakerna och känslorna som uppkom.

(ögonbindel för dagen, mogges halvfärdigt virkade mössa)
Resultat
Skål B med färdig hallon-kesoblandning:
- Mycket smak av hallon
- Lite sötsliskig
- Det här måste vara den färdiga varianten
Skål A med färska hallon:
- inte lika söt i smaken
- det här är den med vanlig keso och färska hallon
- den smakar mycket keso men hade nog vart godare om keson inte hade varit gammal..
(ouuuups)

Hmmm... Konstig färg.

När man studerar innehållet i den färdiga hallon-keson så innehåller den förutom cottage cheese och hallon (13%) även socker, stärkelse, konseveringsmedel, naturlig arom, surhetsreglerande medel.
Det fina med den varianten är den fina rosa burken och att 1 kr skänks till Rosa bandet. Men det är nog allt.
Experttestarens slutsats:
När skulle du kunna tänka dig äta keso med färska hallon?
Eh.. jomen nångång som mellanmål. Det var gott!
När skulle du kunna tänka dig att äta färdig hallonkeso?
Aldrig.

0