Peanutbutter cupcakes

Susanne fyllde 25, och jag tänkte; varför inte baka något för att fira henne härom veckan, som en liten surprice?! Har nyligen fått receptboken "A piece of cake" av Leila Lindholm som en sen julklapp av svärmor, och det är banne mig den vackraste receptbok med de absolut smaskigaste recept jag någonsin sett! Efter många timmars bläddrande och dreglande över de fina bilderna valde jag att göra "Peanutbutter cupcakes".

This was the result.












...ja det går tyvärr inte att beskriva med ord hur fantastiskt goda dessa energibomber var. Frostingen ovanpå är gjord av philadelphiaost, kakao, jordnötssmör, florsocker och starkt kaffe. Ja ni förstår. Himmelskt!

Appropå jordnötssmör. Jag är fast! Jag ÄLSKAR jordnötssmör på allt, mackor, kex, på en kniv...! Kan inte sluta äta det! Och trots dess 50% höga fettinnehåll så är det faktiskt BRA fett, dvs till största delen enkel- och fleromättat.

Tips!
Häromdagen när jag kom hem från ett skivstångspass åt jag min gamla Nya Zeelands favorit, nämnligen en macka med jordnötssmör och skivad banan. Det låter konstigt, men det är en höjdare! Kollade upp hur det mellanmålet ser ut i näringsinnehåll, och en sådan macka med ett glas lättmjölk är ett superbra återhämtningsmål med lagom mängd protein, fett och kolhydrater. Prova det vet jag!

Kommentarer
Postat av: lippe

Tänk att vi åt så nyttigt när vi smaskade på våra morgonmackor där i tältet... Och andades jordnötsdoft på Norden.

Postat av: Jojo

HAhaha. Ja det gjorde vi rätt i! Han hade det inte lätt den där grabben..

2009-03-26 @ 11:00:43
URL: http://hippocampus.webblogg.se/
Postat av: Åsa

Mmmm, jammi. Igår på intensivpasset tänkte jag på dig när de spelade din favvislåt: Mr Wane:)

2009-03-26 @ 12:38:12
URL: http://asanordlander.blogspot.com
Postat av: Maria

O. M. G! Vilka fantastiska cupcakes!!! Den där kokboken verkar ju vara totalt livsfarlig. Vilken fantastisk födelsedagspresent! Jag vill också smaaakaaa!

Jordnötssmör ligger högst på listan över saker som jag inte kan ha hemma utan att äta upp det på en gång. Så överjordiskt gott! Jag brukar hoppa över mackorna, kexen och kniven och äta med fingrarna direkt ur burken... Bra fettsyror i all ära men nån måtta får det vara...

2009-03-26 @ 21:51:31
URL: http://marialino.blogspot.com
Postat av: Jenny

ÅÅÅÅH! :)

2009-03-26 @ 22:36:39
Postat av: kakan

"på en kniv..." Hahahahaha.

2009-03-28 @ 18:02:48
URL: http://kakansfoton.blogg.se/
Postat av: Cissi

Åh de ser underbart goda ut =)

Nästan så man blir lite baksugen! Jag håller absolut med dig, Jordnötssmör is the shit! Det blev ju ett antal P'n J (Peanutbutter and Jelly) mackor när man var i USA och de är barsnligt goda =)

2009-04-02 @ 12:52:46
URL: http://chichba.blogspot.com/
Postat av: lippe

Ge mig fler! Jag känner en aning abstinens!

2009-04-03 @ 00:15:11
URL: http://www.elvisp.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback