It takes three to tango
Jag tänkte därför ge er därute i vida världen TRE superbra tips. Sånna kan man aldrig få för många av!
Det första tipset är en nyttigare variant av våra kära ne.. no no no.. chokladbollar! Tänk dig en chokladboll och ett fikon som parar sig, och efter nio månader pluppar det ut sånna här små gulliga saker, FIKLADBOLLAR!
Skitsmart sätt att skippa både strösocker och smör är att ta fikon och lite mandelmassa istället (med inspiration från Jenny och Hannas efterrätt!). Jag bara kastade i fikon, havregryn, kakao och mandelmassa i en bunke och mixade med stavmixern till en fin massa. Sen rullade jag små gulliga bollar och rullade de i sesamfrön! KANONGOTT!
Nästa tips är för er som fullständigt skiter i vad som är nyttigt eller inte och bara är sjukt sugen på bullar. Jag kände precis så och inhandlade ingredienserna och storbakade kardemumma-bullar!
Receptet finns på vetemjölspåsarna. Lyckades även få till riktiga farmors-former (då menar jag INTE kroppsformen), kringelvarianten. De är riktiga konstverk, och tog ett par timmar att få till vill jag lova. Men UJ va goda! Finns det något bättre än nybakta stora bullar och ett glas kallmjölk? Inte vad jag vet..
Tips nummer tre är en tjusig lunch/middagsmåltid. Couscous-sallad med diverse grönsaker, parmaskinka och en avokado som dekoration. Vackert! Kanske passar bäst en varm sommardag, men jag tycker det är en bra lunch, och kanonbra att ha med i matlåda!
3 dl couscous
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk fetaost
1 skivad rödlök
1 gul och 1 röd paprika i tärningar
10-12 cocktailtomater i halvor
10-12 svarta eller gröna oliver
Dressing:
1 dl olivolja
1/2 dl vatten
2-3 msk vinäger
1 tsk salt
Tillbehör:
parmaskinka, rökt skinka tunna skivor eller kassler och ett gott bröd
1. Koka upp vatten och buljong. Häll det över couscousgrynen och låt
dem svälla ca 5 min.
2. Förbered grönsakerna och blanda dem med couscous och osttärningar.
3. Rör samman dressingen och häll över salladen.Toppa med oliver.
Servera med tillbehör!
Enjoy!
Jisses vilka fina bullar! Jag är impad. Å vilken middag sen. Mitt nyttiga liv sket sig oxå, redan första dan...
Mums va gott, när ajg ser couscoussalladen tänker jag på ST Olovs... Här ska det bli sallad i veckan! Tack för tipset!
Fan vad schyssta brön'
Fy fasen vad fint! (haha)
Vilken timing, jag köpte kassler på Väst igår (29,90kr/kg, kanonpris!) för att ha i couscoussallad!
Fy fasen vad fint! (haha)
Vilken timing, jag köpte kassler på Väst igår (29,90kr/kg, kanonpris!) för att ha i couscoussallad!
Fy fasen vad fint! (haha)
Vilken timing, jag köpte kassler på Väst igår (29,90kr/kg, kanonpris!) för att ha i couscoussallad!