Pyssel på olika vis
Jag gillar att pyssla. Det kommer i omgångar, men när det väl blir så är det superkul.
Detta är vad senaste tidens pyssel har resulterat i:
#1 Små chokladbiskvier, från julklappsboken "Sött, sweet, dulce".
OBS! Världens finaste Leila-bakar-förkläde fick jag av Mogges mor och far i julklapp.
Sara Bernhard har fått en konkurrent... De blev fantastiskt goda.
#2 En varm och go stickad mössa
Den orginella randen på den gråa mössan var inte planerad. Det grå garnet tog slut, och rastlös som jag är så tog jag det som fanns här hemma. Snorgrönt. Hoppas nu att det passar till min skidjacka...!
En föreläsningshelg i Umeå är avklarad. Resten av kursen "Mat & Media" är på distans via internet. Spännande verkar den iaf. Föreläsningen om Annika Dahlqvists framfart i medierna var mycket intressant. Från och med nu ska jag vara kritisk till ALLT som står i tidningar och på internet, och sägs på tv och radio. Huvva vilken makt de har de där journalisterna när man tänker efter.
Adjö
Detta är vad senaste tidens pyssel har resulterat i:
#1 Små chokladbiskvier, från julklappsboken "Sött, sweet, dulce".
OBS! Världens finaste Leila-bakar-förkläde fick jag av Mogges mor och far i julklapp.
Sara Bernhard har fått en konkurrent... De blev fantastiskt goda.
#2 En varm och go stickad mössa
Den orginella randen på den gråa mössan var inte planerad. Det grå garnet tog slut, och rastlös som jag är så tog jag det som fanns här hemma. Snorgrönt. Hoppas nu att det passar till min skidjacka...!
En föreläsningshelg i Umeå är avklarad. Resten av kursen "Mat & Media" är på distans via internet. Spännande verkar den iaf. Föreläsningen om Annika Dahlqvists framfart i medierna var mycket intressant. Från och med nu ska jag vara kritisk till ALLT som står i tidningar och på internet, och sägs på tv och radio. Huvva vilken makt de har de där journalisterna när man tänker efter.
Adjö
Landet Brunsås, fantastiskt!
Haha!
Har precis kollat in första avsnittet av "Landet Brunsås" på svtplay.
Vilket fantastiskt bra program!! Skrattade så jag nästan började gråta
när Schyffert gjorde sin specialare, Limpa på Schyfferts vis, dvs
Skogaholmslimpa med smör och mild ost och ett glas STARK oboy.
Tycker även de tar upp väldigt bra saker, blandat med riktigt roliga
och oseriösa inslag. Mycket av det de pratade om har vi läst om, det
gör det hela ännu mer intressant.
RIIIIIKTIGT bra och roligt program, rekommenderas!!
Ikväll drar jag till Umeå för kursintro i kursen "Mat & Media", passande
i detta inlägg kan man tycka. Ska bli spännande.
Har precis kollat in första avsnittet av "Landet Brunsås" på svtplay.
Vilket fantastiskt bra program!! Skrattade så jag nästan började gråta
när Schyffert gjorde sin specialare, Limpa på Schyfferts vis, dvs
Skogaholmslimpa med smör och mild ost och ett glas STARK oboy.
Tycker även de tar upp väldigt bra saker, blandat med riktigt roliga
och oseriösa inslag. Mycket av det de pratade om har vi läst om, det
gör det hela ännu mer intressant.
RIIIIIKTIGT bra och roligt program, rekommenderas!!
Ikväll drar jag till Umeå för kursintro i kursen "Mat & Media", passande
i detta inlägg kan man tycka. Ska bli spännande.
Back to the 00:is
En liten tillbakablick kan nu vara på sin plats! Hela tvåtusen-nollnoll-talet har passerat förbi, och några roliga och mysiga tillfällen ur mitt lilla liv från slutet av året 2009 kommer här i form av bilder...
Tunnbrödsbakning med morsan på Frösön, andra advent!
Vinter i Uppsala!
Alex & Nicke på middagsbesök. Jag erkänner, det var dagen innan fjärde advent..
...och vi drack FINkaffe, Geisha. Världens trendigaste kaffeböna!
Och det var en smakupplevesle utöver det vanliga, fantastiskt gott, mjukt och fruktigt!
Sen blev det dags för jul, firades på plats i Östersund!
Morsan med sina sju sorters hembakta kakor
Dags för Kalle och kaffe framför brasan och storbildsskärmen!
Dagens höjdpunkt: julbordet, mor och morbror hugger in
Medan vi andra hämtade mer mat fokuserade pappa på snapsvisorna
SCHKÅL och god jul!
Dags för NYÅRSFIRANDE, på plats med gänget i Konäs, utanför Kall, några mil från Åre, bortom civilisationen.
Dags att sätta upp sovplatsen för natten, kåtan.
Uppdrag utfört, jihoo!
Elin lagade kålbullar åt oss till lunch, gott!!
Morgan gillar grillkorv!
Sen myste vi i den lilla fädboden
Förrättsdags, sparrissoppa!
Varmrätten bestod av oxfilé och grönsaker som wokats i murrikkapanna över öppen eld, och ris. Skitgott.
Snart tolvslag... Viktor: "Mogge kom hit med elden!"
"...jag är påväg!!"
Puh! Ja det var december det! Härliga tider.
Nu nytt år, nya möjligheter & snart drar vi till Kanada!
Tunnbrödsbakning med morsan på Frösön, andra advent!
Vinter i Uppsala!
Alex & Nicke på middagsbesök. Jag erkänner, det var dagen innan fjärde advent..
...och vi drack FINkaffe, Geisha. Världens trendigaste kaffeböna!
Och det var en smakupplevesle utöver det vanliga, fantastiskt gott, mjukt och fruktigt!
Sen blev det dags för jul, firades på plats i Östersund!
Morsan med sina sju sorters hembakta kakor
Dags för Kalle och kaffe framför brasan och storbildsskärmen!
Dagens höjdpunkt: julbordet, mor och morbror hugger in
Medan vi andra hämtade mer mat fokuserade pappa på snapsvisorna
SCHKÅL och god jul!
Dags för NYÅRSFIRANDE, på plats med gänget i Konäs, utanför Kall, några mil från Åre, bortom civilisationen.
Dags att sätta upp sovplatsen för natten, kåtan.
Uppdrag utfört, jihoo!
Elin lagade kålbullar åt oss till lunch, gott!!
Morgan gillar grillkorv!
Sen myste vi i den lilla fädboden
Förrättsdags, sparrissoppa!
Varmrätten bestod av oxfilé och grönsaker som wokats i murrikkapanna över öppen eld, och ris. Skitgott.
Snart tolvslag... Viktor: "Mogge kom hit med elden!"
"...jag är påväg!!"
GOTT NYTT ÅR 2010!
Puh! Ja det var december det! Härliga tider.
Nu nytt år, nya möjligheter & snart drar vi till Kanada!